Wim Buis uit Midwoud, oud-hoofdbestuurslid van de NFO, is dinsdag 5 februari op 74-jarige leeftijd overleden. Wim had een lange staat van dienst binnen de NFO. Hij was al op jonge leeftijd bestuurlijk actief voor de NFO. In 1969 trad hij op dertigjarige leeftijd, namens kring Noord-Holland, toe tot het hoofdbestuur. Deze functie zou hij tot 1986 bekleden. Van 1974 tot 1986 was hij tevens lid van het dagelijks bestuur. In 1986 werd hij opgevolgd door J. Mulder uit Midden-Beemster.

Tijdens de periode dat Wim landelijk actief was, was hij tevens bestuurslid van kring Noord-Holland, waarvan lange tijd als vice-voorzitter, en was hij vele jaren secretaris van de voormalige Veiling Bangert en Omstreken te Zwaag. Bijna wekelijks publiceerde hij vanuit deze functie artikelen in Fruitteelt onder de rubriek Oogst en Afzet.

Gedurende de vele jaren dat Wim Buis zo nauw betrokken was bij de NFO, verrichtte hij enorm goed werk voor de vereniging en de fruitsector. Daarbij kwam zijn vermogen om partijen ook in moeilijke tijden te binden goed van pas. De NFO kijkt met veel dankbaarheid terug naar zijn inzet en wenst zijn familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Mede namens het NFO-hoofdbestuur en kring Noord-Holland

Siep Koning

Dit bericht is geplaatst op donderdag 14 februari 2013 - 13:30