Afgelopen maandag 19 juni waren ongeveer 10 telers aanwezig bij de informatiebijeenkomst over het Telers Ondernemerschap Programma voor Fruittelers. Tijdens de bijeenkomst lichtten Patricia Hoogervorst (NFO) en Arne Bac (Rabobank) de ontstaansgeschiedenis van het programma toe. Aanleiding voor het programma waren de dialoogbijeenkomsten die in 2016/2017 gehouden zijn in aanwezigheid ruim 200 fruittelers verdeeld over heel Nederland. Een van de wensen die voortkwam uit de dialoogbijeenkomsten, was om het eigen ondernemerschap te versterken om zo meer grip te krijgen op rendement en om betere keuzes te kunnen maken. NFO en Rabobank hebben deze handschoen samen met de Ondernemerschap Academy en FlorPartners opgepakt in de vorm van het TOP Programma. Tijdens de informatiebijeenkomst hebben drie van de vier coaches die verbonden zijn aan het programma (Emile Langerak, Marianne Nelisse en Wouter Duinker) zich voorgesteld en het programma toegelicht. Ook hebben zij de ervaringen vanuit het 1e programma gedeeld.

De informatiebijeenkomst werd gehouden bij het Babypark in Kesteren. Eigenaar Henk Timmer hield een inspirerend verhaal over hoe dit familiebedrijf is ontstaan en hoe het gegroeid is tot het bedrijf dat het vandaag is. Kenmerkend voor het bedrijf is dat het veel aandacht besteedt aan de uitstraling van het bedrijf en dat het continu inspeelt op veranderende marktomstandigheden. Dit doen zij door nieuwe ontwikkelingen te omarmen, door medewerkers in eigen huis op te leiden en verantwoordelijkheden laag in de organisatie te leggen. In het verleden heeft het bedrijf een aantal belangrijke strategische keuzes gemaakt, zoals een bewuste keuze voor fysieke winkels met als doel beleving bij de producten te creëren en het investeren in eigen merken. Ook samenwerking is een bewuste keuze van het bedrijf waarbij de tip is om in samenwerking gelijkwaardigheid en wederzijdse afhankelijkheid te creëren om succesvol te kunnen zijn.

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje en de telers die aanwezig waren hebben zich direct aangemeld voor het programma of gaven aan dat in de komende dagen te zullen doen. Dit betekent dat er voor start eind oktober nog maar enkele plaatsen vrij zijn en dat overwogen wordt een derde ronde van het programma op te starten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patricia Hoogervorst of met de coaches van het programma via telefoonnummer 030 -237 07 00. Voor meer informatie en het volledige programma van de opleiding klik hier.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 21 juni 2018 - 14:58