IDC Randwijk organiseert op 5 juni vanaf 13.00 uur een innovatiemarkt over precisiefruitteelt. Fruittelers en adviseurs die op zoek zijn naar de praktische mogelijkheden, worden uitgenodigd om zich deze middag op de hoogte te stellen van de mogelijkheden. De middag bestaat uit een presentatie en vervolgens een rondgang langs acht praktische toepassingen van precisietechnieken in de fruitteelt, zoals bodemscan, drones, en bloesem- en vruchtdetectie. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke borrel. Vooraf aanmelden is gewenst i.v.m. de catering.
Precisieteelt biedt steeds meer mogelijkheden. Technieken komen nu ook voor de fruitteelt binnen bereik. Camera’s en sensoren op autonome voertuigen of drones kunnen afwijkingen detecteren en vastleggen in kaarten. Door inzet van hightech sensoren kan per individuele boom in de boomgaard informatie worden verzameld en geanalyseerd, waardoor in de toekomst ook sectie- of zelfs boomgericht maatregelen genomen kunnen worden. Denk aan bloemdunning, wortelsnoei en bodemvocht.

IDC Randwijk wil u graag, samen met het project Fruit 4.0 en een aantal bedrijven, de mogelijkheden van technologische ontwikkelingen in de fruitteelt laten zien. Maar vooral ook hoe je als teler nu al praktisch aan de slag kan met precisietechnologie met als doelen efficiënter werken en minder gewasbeschermingsmiddelen gebruiken.

Deze bijeenkomst is een initiatief van de partners van het IDC Randwijk: Fruitconsult, CAF, WUR en NFO.
Kijk voor meer informatie een aanmelden op wur.nl.

Dit bericht is geplaatst op woensdag 23 mei 2018 - 14:55