De jubileumeditie van de International Soft Fruit Conference, die donderdag 8 januari plaatsvond in Den Bosch, trok dit jaar 565 geregistreerde bezoekers; een recordaantal. Het evenement in de Brabanthallen werd bezocht door telers, onderzoekers, voorlichters en andere partijen uit meer dan 26 landen. Behalve Nederlanders waren ook Engelsen, Duitsers, Italianen, Spanjaarden, Oost-Europeanen, Fransen, Chinezen en Koreanen aanwezig. 

Er was tijdens de conferentie, die werd georganiseerd door BVB Substrates en DLV Plant, veel aandacht voor biologische bestrijding, daarnaast was Drosophila suzukii één van de speerpunten. Catherine Aryelle Baroffio, van Research Center Conthey presenteerde de resultaten van onderzoeken die de laatste drie jaar zijn uitgevoerd in Zwitserland, ook ging zij in op mogelijke nieuwe bestrijdingsmethoden.
Verder stonden de eisen die worden gesteld aan de professionele opslag van zachtfruitplanten op het programma. Hier worden nog vaak fouten mee gemaakt, wat resulteert in problemen met onder meer Phytophthora, Botrytis en Fusarium.
Naast de conferentie werd in de Brabanthallen ook een minibeurs gehouden, waar 75 toeleveranciers uit de zachtfruitsector acte de présence gaven. Hiermee is de Soft Fruit Conference ook vooral  een netwerkevent.
In vakblad Fruitteelt leest u meer over de International Soft Fruit Conference.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 13 januari 2015 - 17:48