Ruim 750 bezoekers uit 41 verschillende landen. Dat was de ‘oogst’ van de International Soft Fruit Conference, die op donderdag 12 januari plaatsvond in Den Bosch. Hiermee werd de zevende editie van het event drukker bezocht dan alle voorgaande edities.

De bezoekersaantallen van de International Soft Fruit Conference, die wordt georganiseerd door BVB Substrates en Delphy, laten al jarenlang een stijgend lijn zien. Gaven vorig jaar nog ruim 600 bezoekers acte de présence, dit jaar kwam de teller uit op ruim 750.  “De meeste bezoekers – vooral telers, maar daarnaast ook toeleveranciers en adviseurs – kwamen uit Europa, maar er waren ook telers en adviseurs aanwezig uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Canada, Pakistan en Rusland”, zegt organisator Willem van Eldik van Delphy.

 

Presentaties en mini-beurs
De Soft Fruit Conference kende een inhoudelijk programma, bestaande uit ruim vijftien presentaties van zachtfruitspecialisten uit de hele wereld. Hierbij lag een duidelijke focus op onderwerpen als de lichtdoorlatendheid van plastic tunnels en hagelnetten, de inzet van biologische middelen en het vergroten van de plantweerbaarheid. Daarnaast vormden 1931, het congrescentrum van de Brabanthallen, het toneel voor een beurs, waar zo’n negentig toeleveranciers uit binnen- en buitenland aanwezig waren. Dit waren er tien meer dan vorig jaar.

 

Selectiever
Volgens Van Eldik zijn de stijgende bezoekersaantallen met name te danken aan het feit dat kennisdeling een centrale rol speelt in de formule van de Soft Fruit Conference. “Hiermee voorzien we in een behoefte; bijna alle kennis die aanwezig is in de zachtfruitsector is op deze beurs aanwezig. En wereldwijd is er geen evenement dat vergelijkbaar is met dit.”
De organisator gaat ervan uit dat de bezoekersaantallen de komende jaren verder zullen stijgen. “Door mond-tot-mondreclame komen er ieder jaar meer bezoekers. Dat is een goede zaak, maar betekent ook dat we op termijn wellicht selectiever zullen moeten zijn in wie we wel of niet uitnodigen.”
In de volgende editie van Fruitteelt leest u een uitgebreid verslag van de International Soft Fruit Conference.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 17 januari 2017 - 12:39