De NFO complimenteert de Jumbo ‘De Parade’ in Bergen op Zoom, met de goede en constante kwaliteit van hun Elstar-appels in het winkelschap. Fruitteler Bert den Haan overhandigde het certificaat ‘Beste Elstar supermarkt 2017/18’ aan vestigingsmanager Ibrahim Göker en agf-manager Stefan Vissers.
In Jumbo ‘De Parade’ valt op dat een gedreven agf-manager de sleutel is tot succes. Met passie vertelt agf-chef Vissers over de kwaliteit van Hollandse appels en peren, zoals Conference, Kanzi, Jonagold en Elstar, zowel in de voordeeltasjes als los gelegd. “De buitenlandse appels zijn vaak lang niet zo goed houdbaar als de Hollandse”, geeft hij aan, “zelfs niet in het voorjaar als de nieuwe oogst uit landen als Nieuw Zeeland komt.” In Jumbo ‘De Parade’ valt het grote aanbod uit Nederland op, met niet alleen vele soorten appels, maar ook diverse nieuwe Hollandse perensoorten, zoals Migo en Sweet Sensation. Een ontwikkeling die fruitteler Bert den Haan bevalt. “Waarom fruit van zo ver weg halen, als er zoveel lekkers van dichtbij te krijgen is!” “Door veel plek voor vers fruit te creëren, en een mooi gevarieerd aanbod, is het ook aantrekkelijk voor de klant om lekker fruit gewoon even mee te pakken”, stelt vestigingsmanager Göker.

De uitreiking van het certificaat ‘Beste Elstar supermarkt 2017/18’ is onderdeel van de Elstar kwaliteitsmonitor, waarbij jaarlijks tientallen supermarkten in heel Nederland worden beoordeeld op de kwaliteit Elstar. Doel is te beoordelen in welke supermarkten Elstar het meest constant van kwaliteit in het winkelschap ligt. De NFO heeft de bekendmaking van de winnaar ‘Beste Elstar supermarkt’ breed in de media bekendgemaakt en heeft daarbij ook de aandacht gevestigd op De Fruitigste-campagne.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 13 november 2018 - 19:05