Het klimaat in Kenia is ongeschikt voor de appel- en perenteelt. Daarom importeert dit Oost-Afrikaanse zijn appels en peren. Diani Beach, een toeristenstreek aan de kust onder de havenstad Mombasa, telt twee supermarkten: Chandarana en Nakumatt. Daarnaast zijn er veel lokale winkeltjes. Het sortiment hard- en steenfruit bij Chandarana is klein en er zijn alleen ‘green apples’, waarschijnlijk Golden Delicious, die € 3,22 per kg kosten.

 

Blauwe pruimen liggen er te koop voor € 8,27 per kg. De Nakumatt is met veertig winkels in Oost-Afrika een stuk groter dan Chandarana, richt zich ook op non-food en het sortiment hardfruit is breder. In het schap liggen de appelrassen Top Red, Pink Lady en Royal Gala elk voor bijna € 3 per kg. Tevens liggen er twee perenrassen met een onbekende naam te koop voor ruim € 4 per kg. De Nakumatt importeert het fruit uit Zuid-Afrika.

 

Bij Mama Lucy Fruits & Vegetables, een lokaal winkeltje onder een bamboedak, liggen een kleine stoofpeer en de gestickerde appel Ariane met een erg kleine maat. Er gaan tien appels in een kg.

 

 

Dit bericht is geplaatst op woensdag 19 juni 2013 - 08:30