De Kennisdag voor de fruitteelt georganiseerd door de NFO en WUR vindt dit jaar plaats op donderdag 29 november 2018. Het belooft een inspirerende dag te worden op een nieuwe locatie; het Van der Valk Hotel Tiel. Dit jaar heeft de Kennisdag het thema ‘Grensverleggend ondernemen’. Fruitteler zijn is een mooi vak met elke dag nieuwe uitdagingen en nieuwe vragen waardoor telers over de grens van hun eigen weten moeten durven stappen. De NFO en WUR hebben rond dit thema een inspirerend programma samengesteld waarin praktijkgerichte verhalen en nieuwe kennis elkaar in hoog tempo afwisselen.

Lezingen
Alle lezingen raken op de een af andere manier de wijze waarop de sector haar grenzen of innovatieve of creatieve manier van werken verlegt. Met het programma willen de NFO en WUR laten zien dat kennisontwikkeling, innovatie en ondernemerschap belangrijk zijn om kansen te benutten en bedreigingen het hoofd te bieden. Een kleine greep uit de inleidingen en sprekers van de dag:

  • Conference Peer: nu en in de toekomst een belangrijk exportproduct door Wilco van den Berg, marktanalist bij GroentenFruit Huis.
  • Fruit 4.0 in Californië: Grensverleggende Agri Food Technologie. Door Marcel van Haren , Clustermanager Agri & Food bij FME.
  • Actualiteiten rond bewaarrot door Marcel Wenneker, onderzoeker bij WUR.
  • Grensverleggend ondernemen door Emile Langerak, Bussinesscoach van het NFO & Rabobank TOP Programma voor fruittelers.
  • Biologische kleinfruit telen. Wat zijn de kansen & de uitdagingen? Door Elze Lia Visser en Harald Olthetenm, beiden biologisch fruitteler.
  • De actualiteiten rond de bestrijding van de suzuki-fruitvlieg door Herman Helsen, onderzoeker bij WUR.
  • 100 dagen NFO-voorzitterschap door NFO-voorzitter Gerard van den Anker.

Binnenkort publiceren wij het volledige programma en een link om aan te melden op de websites van de NFO en WUR.

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt presenteren onderzoekers van WUR resultaten van recent onderzoek, vindt u informatiestands van toeleveranciers en dienstverlenende bedrijven én is er voldoende gelegenheid om met collega’s en professionals ervaringen uit te wisselen.

Locatie en aanvang
De Kennisdag wordt gehouden in Hotel Van der Valk, Laan van Westroijen 10 in Tiel. Vanaf 13.45 uur zijn de ontvangstbalie en de informatiemarkt geopend. Om 14.30 uur beginnen de lezingen. Meer informatie vindt u binnenkort op nfofruit.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 16 oktober 2018 - 16:52