Op veel plekken in Europa zorgt de ‘Siberische Beer’ voor extreme kou nog zo laat in de winter. Italië maakte vandaag een mogelijke schadestrop van wel 300 miljoen euro bekend voor de landbouwsector, dat is het indicatieve cijfer volgens de Italiaanse landbouworganisatie Coldiretti.
En er is nog meer koud weer op komst, het gaat hierbij om de, zoals de Italianen het noemen, passage van ‘Big Snow’. Vooral het zuidoosten van Italië heeft het zwaar te verduren. Op social media worden ook diverse foto’s geplaatst van koekalfjes met hesjes aan tegen de extreme kou.
Coldiretti publiceerde diverse foto’s van besneeuwde olijfboomgaarden en andere steenfruitgewassen (zie de foto’s in dit bericht).

Olijfbomen in sneeuw gehuld

De grootste zorg op dit moment is volgens de landbouworganisatie de 35% van de fruitbomen die al in bloei staan ​​en winterbladgroenten. Voordat de koudeperiode van eind februari intrad, was het eigenlijk al bijna lente in Italië. Abrikozen, kersen, perziken en peren hadden daardoor al gezwollen knoppen of stonden al in bloei.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 1 maart 2018 - 16:57