De resultaten uit de NFO-kwaliteitsmonitor voor Elstar zijn bemoedigend. De metingen van oktober zijn duidelijk beter dan die aan het begin van vorig afzetseizoen. De hardheid bij aankoop, en de gemiddelde hardheid na uitstal (1 week 18oC) waren in ongeveer 80 procent van de metingen op een goed niveau. Grootste verbeterpunten  blijven de bloskleur en uitstalleven van individuele vruchten. Opvallend zijn de steeds duidelijkere verschillen tussen de ketens. De conclusies gelden echter alleen op vestigingsniveau, vanwege de grootte van de steekproef.

De hardheid van Conference in de supermarkten, is erg uiteenlopend. Verruwing lijkt dit jaar geen probleem. Naast hardheid is sorteerschade een groot aandachtspunt. Het feit dat sommige vestigingen het goed doen, laat zien dat goede kwaliteit Conference op de winkelvloer niet onmogelijk is.

Elke twee maanden meet  de NFO in 35 supermarkten de kwaliteit van Elstar en Conference. Fruittelers, Fruitconsult, CAF en Alliance kruipen in de rol van consument en kopen Conference en Elstar verspreid over heel Nederland.

Speciaal voor NFO-leden staat er meer informatie over de kwaliteitsmonitor op nfofruit.nl/Elstaroktober.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 6 december 2016 - 12:46