In een proefopzet met LED-belichting zijn begin februari de eerste rijpe frambozen geoogst. Daarmee is een eerste doel gehaald. De komende weken zal  worden bekeken of een volle productie kan worden gehaald, waardoor deze teelt rendabel, en daarmee interessant voor telers kan zijn.
Op het Improvement Centre Delphy in Bleiswijk zijn op 20 november bramen en frambozen aangeplant. Doel van de proef is om te kijken of met LED-belichting een rendabele teelt kan worden gerealiseerd, die kan concurreren met de niet-belichte teelt. Het streven is om begin maart een volle productie te halen, dat is zes weken vroeger dan nu in de praktijk mogelijk is.
Op dit moment bloeien zowel de bramen als frambozen rijk en de vruchten beginnen te groeien. Over twee weken zullen naar verwachting de eerst bramen worden geoogst. In de proef zijn het bramenras Loch Ness geplant en de frambozenrassen Kwanza, Aurora en Enrosadira. Vooralsnog zijn er geen verschillen tussen de rassen te zien, laat Lisanne Helmus van Delphy weten.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 13 februari 2018 - 15:33