Nieuwe medewerkers aantrekken is één ding, ze vasthouden is een tweede. Agrarische werkgevers steken veel tijd, geld en energie in het werven van werknemers. Onderzoek toont aan dat het vervangen van één werknemer gemiddeld een bruto jaarsalaris kost. Het is dus zinvoller om te investeren in het behoud van personeel.

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw ondersteunt werkgevers op diverse manieren bij het vasthouden van personeel. Bijvoorbeeld via de fysieke masterclass ‘Het goede gesprek aangaan’.

Als werkgever herken je vast de volgende situaties:

  • Je moet een lastig gesprek voeren met je werknemer. Hoe breng je dat? Wat is een handige timing? Een afspraak maken voor over een paar weken of juist direct? En hoe voer je dat gesprek?
  • Je gaat een functionerings- of voortgangsgesprek voeren en kunt daar wel wat handvatten voor gebruiken.
  • En wat te doen als je een gesprek met een van je werknemers voert maar ‘er komt weinig uit’? Hoe ga je dan te werk?

In de masterclass wordt ingegaan op deze en andere dilemma’s. De masterclass wordt gegeven in een echte ‘klas’, met fysieke aanwezigheid en veel kennisuitwisseling met andere deelnemers. Deze training van een dagdeel kenmerkt zich door veel onderlinge interactie en heel veel oefenen, zodat je het voeren van een goed gesprek echt in de vingers krijgt.

Na afloop van de masterclass heb je handvatten om een goed gesprek met je werknemer te voeren, ook in lastige situaties!

Praktische informatie

De masterclass is te volgen op de volgende data en locaties. Het zijn drie identieke sessies waarbij je kiest waar jij graag naartoe gaat:

  • Donderdag 02-02-2023 van 10:00 tot 13:00 in Roermond
  • Donderdag 16-02-2023 van 10:00 tot 13:00 in Den Bosch
  • Maandag 20-02-2023 van 10:00 tot 13:00 in Zwolle

Meer informatie

Kijk op de website van de Werkgeverslijn voor meer informatie en/of aanmelden.

Bron: Werkgeverslijn

Dit bericht is geplaatst op donderdag 15 december 2022 - 16:25