The Greenery gaat meer inzetten op het thuis verladen van producten bij telers. Dit is een belangrijke logistieke pijler onder het strategische plan tot 2018. Hierdoor kan The Greenery, die in een reorganisatie zit, al haar activiteiten voortzetten, terwijl hier minder vierkante meters voor nodig zijn. “Het stroomlijnen van de productstroom leidt tot besparing op logistieke kosten. Ook leidt standaardisering van processen tot meer efficiency”, aldus een woordvoerder van The Greenery.
Voor telers wordt de afstand tot een van de locaties mogelijk groter, maar door het thuis verladen hoeft de teler daar ook niet zo vaak meer te zijn om producten af te leveren. “Bovendien gaan we meer teeltlocaties inzetten met een voorraad- en verladingfunctie waardoor de meeste telers juist dichterbij het distributiepunt zitten.”
The Greenery maakte afgelopen week bekend het aantal locaties af te bouwen van acht naar drie. De drie overblijvende locaties – Barendrecht, Bleiswijk en Breda – worden ingericht voor één specifieke taak. Breda wordt de zachtfruitlocatie, Barendrecht is bestemd voor de toelevering aan grootwinkelbedrijven en vanuit Bleiswijk worden de handelsbedrijven bediend.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 21 januari 2014 - 18:57