Michiel Appelhof uit Zeewolde heeft afgelopen donderdag 23 maart de Sweet Sensation-bokaal in ontvangst mogen nemen. Appelhof leverde het afgelopen seizoen 90 procent van zijn Rode Doyenné aan als Sweet Sensation. Dat is beduidend meer dan de gemiddelde packout van alle telers. Die lag het afgelopen seizoen op 71 procent. Over zijn totale oogst van de Rode Doyenné haalde Appelhof een middenprijs van € 1,06.
De hitte voorafgaand aan en tijdens de perenoogst speelde ook de oogst van Sweet Sensation parten. De peren waren het afgelopen seizoen wat grover en minder goed gekleurd. Dat leidde tot een wat hoger percentage Sweet Dored dan andere jaren.
In totaal werd er het afgelopen seizoen 4,2 miljoen kilo Sweet Sensation geoogst door 55 Nederlandse telers. Een derde van deze bedrijven wordt intensief begeleid door adviseurs van Fruitconsult en Delphy om te teelt nog verder te optimaliseren.
Bert Wilschut verwacht dat de markt voor Sweet Sensation de komende jaren nog verder zal groeien.
“Door deze toenemende vraag zien we voldoende animo onder de telers om extra bomen aan te planten. Daarnaast zijn we met nieuwe telers in gesprek om het areaal Sweet Sensation verder uit te breiden”, aldus Wilschut.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 28 maart 2017 - 15:26