Het NFO-hoofdbestuur draagt Michiel Gerritsen tijdens de algemene ledenvergadering op 15 mei voor als nieuwe voorzitter. Het hoofdbestuur schuift Gerritsen unaniem naar voren op advies van de vertrouwenscommissie. De commissie voerde gesprekken met drie kandidaten. Tijdens de ledenvergadering wordt het voorstel voor de opvolging van Johan van Haarlem voorgelegd aan afgevaardigden van de NFO-kringen, -afdelingen en -productgroepen en aan de leden van het hoofdbestuur. Wordt Gerritsen gekozen, dan zal hij zijn nieuwe functie voor twee dagen per week gaan vervullen.

De 59-jarige Michiel Gerritsen is oud-directeur van de NFO en was in de periode mei 1998 – mei 1999 ook voorzitter van de NFO. Daarna ging hij naar LTO Nederland waar hij sectormanager tuinbouw werd en deel uitmaakte van de directie. Sinds 2002 is hij secretaris bij het Productschap Tuinbouw.

Het bestuur van de NFO noemt Gerritsen geschikt voor de functie van voorzitter omdat hij een breed netwerk heeft binnen de fruitteelt, de tuinbouw en de overheid, hij veel bestuurlijke ervaring heeft en goed is ingevoerd in de agrarische sector. Daarnaast staat Gerritsen bekend als resultaatgericht, integer en beschikt over een groot samenbindend vermogen. De NFO-leden zijn afgelopen week via een e-mail geïnformeerd over de voordracht van Gerritsen. Ook is een persbericht uitgegaan. Tot uiterlijk vijftien dagen vóór de algemene vergadering kunnen vanuit de NFO nog tegenkandidaten worden voorgedragen.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 21 januari 2014 - 18:49