New Holland gaat komend seizoen de eerste autonome fruitteelttractor testen. De tests worden uitgevoerd op wijnbouwbedrijf E&J Gallo Winery in de Verenigde Staten. Voor dit pilotproject is een New Holland T4.110F met SuperSteer-vooras omgebouwd met de NHDrive-techniek om de tractor autonoom te laten werken. De NHDrive-techniek – voor autonoom werken – werd in 2016 al geïntroduceerd op de grotere modellen T7 en T8. De introductie op de T4-modellen is een laatste stap om autonoom rijden op alle New Holland-modellen te realiseren.
Op welke termijn de autonome tractor beschikbaar komt voor de praktijk, kan Albert van den Heuvel van ZHE Heijningen niet zeggen.

De pilot bij G&J Gallo Winery is gericht op alle werkzaamheden die voorkomen in een wijngaard. Doel is zoveel mogelijk data te verzamelen om werkzaamheden als grasmaaien of het uitvoeren van bespuitingen autonoom door de tractor uit te kunnen laten voeren.
De NHDrive-techniek werkt aan de hand van radar en LiDar (lasers) en RGB-camera’s om de tractor helemaal autonoom te laten rijden. Deze systemen zorgen ervoor dat de tractor zelf obstakels of hindernissen kan herkennen en kan vermijden.
Met de NHDrive-techniek kunnen ook andere programma’s en taken verder worden ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is het IntelliTurn-programma dat automatisch keren op de kopakker mogelijk maakt. Dit IntelliTurn-systeem is onderdeel van het veel bredere New Holland Precision Land Management (PLM) systeem en omvat ook het op GPS RTK rijden van de tractor.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 27 februari 2018 - 19:16