De Fruitsector neemt deel aan de Floriade 2012 in het paviljoen ‘Huis van de Smaak’. Hierbij zijn de diverse sectoren in de voedingstuinbouw betrokken. Het huis is gelegen in het Floriade gedeelte Education & Innovation, waarin de tuinbouwsector als krachtige innovatiespeler wordt gepresenteerd. Het paviljoen heeft een binnengedeelte (de kas) en een buitengedeelte. In het binnengedeelte is er voornamelijk aandacht voor de smaak en beleving van de producten. Buiten is er op een sierlijke wijze aandacht voor de teelt.

De voedingstuinbouw wil de bezoeker positieve herinneringen meegeven door hernieuwd consumentencontact, smaak (her)ontdekken, kennis laten maken met de veelheid aan gebruiksmogelijkheden en te informeren over herkomst en teeltwijze.

In het binnenpaviljoen wordt in grote, kleurrijke bollen het ‘wonder van de levenscyclus’ van groenten en fruit in beeld en geluid weergegeven. De sector en haar producten worden gepresenteerd als ‘Meesterwerken van moeder natuur’.

De consument moet genieten van de smaak en zich daardoor laten verleiden. In de binnenpresentatie kan hij proeven van innovatieve groenten, fruit en champignonhapjes rondom een centraal geplaatst kookeiland. Daarnaast is er een markt met verse producten.

Het is van belang dat de consument kan vertrouwen op de Nederlandse Tuinbouw. In het paviljoen wordt ingegaan op de gezonde effecten van groenten en fruit en de veilige, milieuvriendelijke wijze van telen.

Het buitenpaviljoen bestaat uit borders in de vorm van kleurrijke waaiers en verspreide aanplant van de verschillende gewassen in de voedingstuinbouw.

De Floriade in Venlo onderscheidt zich van de eerdere edities doordat ze veel meer vanuit de beleving van de consument is ingevuld. Ook hoopt men door de locatie vooral bezoekers uit Duitsland te ontvangen. Duitsland is nog steeds een van de belangrijkste afzetmarkten. De voedingstuinbouw heeft met zijn inzending getracht aan te sluiten bij de beleving van de consument. De Floriade opent volgende week (tot begin oktober) haar poorten. De voedingstuinbouw presenteert zich naar mijn mening met Smaak

 

Siep Koning

skoning@nfofruit.nl

 

Dit bericht is geplaatst op donderdag 29 maart 2012 - 14:00