RVO publiceerde deze week dat een fruitcluster van 10 toeleveringsbedrijven en tien samenwerkingspartners waaronder de NFO, de fruitteelt in Kazachstan gaat helpen te moderniseren.
De NFO wil heel duidelijk stellen dat de NFO hierbij géén samenwerkingspartner is en gaat natrekken hoe het komt dat de NFO als samenwerkingspartner wordt genoemd. De RVO heeft handelswijze ook gehanteerd richting andere partijen. Zo worden ook Fruitconsult en PPO Randwijk genoemd, zonder dat ze hier weet van hebben. De NFO heeft inmiddels opheldering gevraagd bij RVO en zij publiceerden de volgende rectificatie:

Ik wil hierbij nogmaals expliciteren  dat van de genoemde samenwerkingspartners: WUR PPO, NAKtuinbouw, WUR Plantbreeding, NFO, Vermeerderingstuinen Horst, Fruitconsult, Helicon Geldermalsen, Floriade 2022, Delphy, HAS University of applied sciences, velen op geen enkele wijze formeel vooraf geconsulteerd zijn en dat zij op geen enkele wijze enige samenwerking beogen met de RVO activiteit in Kazachstan. Dat van deze organisaties de contactpersonen vermeld worden, betreur ik dan ook ten zeerste.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 20 december 2018 - 16:19