De Kennisdag fruit, die NFO en PPO momenteel organiseren, vindt dit jaar plaats op vrijdag 14 november en wederom in het Hotel en congrescentrum Hof van Wageningen te Wageningen. Het thema is Markt en export. De dag bestaat uit vier blokken met lezingen; twee voor grootfruit, een voor steenfruit en een voor houtig kleinfruit.

Traditioneel worden lezingen voor groot-, steen- en houtig kleinfruit afgewisseld met een bezoek aan de standhouders. Fruittelers en de periferie van de fruitteelt zijn van harte welkom. Bij vooraf aanmelden geldt een gereduceerd tarief van €25 per persoon (aan de balie: €30). Dit bedrag is inclusief lunch, koffie en thee. De ontvangst met inschrijving vindt plaats vanaf 8.45 uur. Locatie: Hof van Wageningen, Lawickse Allee 9, 6701 AN Wageningen. Aanvang: 9.30 uur, sluiting: 17.00 uur.
Standhouders kunnen zich melden bij Jan Vink (NFO) via e-mail: jvink@nfofruit.nl en Marc Ravesloot (PPO) via e-mail: marc.ravesloot@wur.nl.

In het eerste blok lezingen (grootfruit) zal Helwig Schwartau (Bureau AMI) ingaan op de huidige afzetmarkt en hij geeft een vooruitblik op de Europese afzetmarkten. Zijn lezing begint om 9.30 uur. De daaropvolgende lezingen beginnen om 11.00 uur (steenfruit); 13.30 uur (grootfruit: markt en afzet) en 15.00 uur (houtig kleinfruit). Voor houtig klein- en steenfruit komt onder meer het voorkomen van de suzuki-fruitvlieg uitgebreid aan de orde. In Fruitteelt volgt binnenkort het definitieve programma.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 21 oktober 2014 - 18:16