Maandag, 9 september is het EU-Schoolfruitprogramma weer van start gegaan op 1.100 basisscholen en vijftien middelbare scholen (klas 1 en 2).
In totaal 215.000 leerlingen ontvangen de komende twintig weken, wekelijks drie stuks groenten of fruit. De rest van het schooljaar gaan de scholen zelfstandig verder met het schoolfruit door ouders zelf groente of fruit mee te laten geven of door een leverancier in te schakelen. Ook worden zogenoemde schoolfruitdigibordlessen gegeven.

De officiƫle aftrap van het schoolfruitseizoen vindt plaats op donderdag 26 september. Dan eten alle leerlingen van de deelnemende scholen om 10.00 uur een fris geoogste appel in de klas. Daarnaast is er voor de kinderen van de onderbouw een kleurwedstrijd en voor de kinderen van de bovenbouw een gezonde traktatiewedstrijd.

Met het Nederlandse schoolfruitprogramma is dit seizoen 5,9 miljoen euro gemoeid. De helft daarvan is afkomstig van de EU en de andere helft wordt betaald door de vier Nederlandse schoolfruitleveranciers. Dit zijn Schoolfruit.nu in samenwerking met The Greenery, Kids & Schoolfruit, Fruitmoment en Halm Schoolfruit. Het programma wordt verder financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 10 september 2013 - 18:44