De totale appeloogst in de Verenigde Staten wordt dit seizoen geschat op 5,44 miljoen ton. Dat is 434.000 ton meer dan een gemiddelde Amerikaanse oogst en 1,14 miljoen ton meer dan vorig jaar. Washington, de belangrijkste appelproducerende staat, had toen een recordoogst, maar in de staten New York en Michigan was sprake van een misoogst vanwege nachtvorsten tijdens de bloei. Dat meldt Goodfruit .

 

Meer dan 90 procent van alle appels in de VS worden in zes staten geteeld. In volgorde van belangrijkheid zijn dit: Washington, Michigan, New York, Pennsylvania, Virginia en California. Na de recordoogst in 2012 verwachten telers in de staat Washington opnieuw een grote oogst. Vorig jaar werd 3,36 miljoen ton geoogst, dit jaar is de verwachting 3,23 miljoen ton. In Michigan was de oogst slechts 10 procent van normaal. Dit seizoen wordt een recordoogst van 573.340 ton voorspeld. Overigens zijn in Michigan het afgelopen seizoen meer dan honderd windmachines geïnstalleerd om een dergelijke catastrofe in de toekomst te voorkomen. Ook New York had vorig jaar te lijden van de nachtvorsten, maar daar werd nog wel een halve productie geoogst. Dit jaar wordt de oogst geschat op 741.200 ton, iets boven gemiddeld.

 

Het merendeel van de appels wordt in de VS zelf geconsumeerd. In 2011 werd 826.450 ton appels geëxporteerd. De belangrijkste exportbestemming is Mexico, gevolgd door Canada. Ook Taiwan, India en landen in Zuid-Amerika zijn belangrijke afnemers. Vanuit Washington worden de meeste appels geëxporteerd.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 25 juni 2013 - 18:00