BFV, de Belgische Fruit Veiling, heeft de rechten voor België verworven van de roodvlezige appelrassen onder de merknaam Red Love. In een brief aan haar telers schrijft de BFV dat zij zich kunnen inschrijven voor bomen die nog dit voorjaar kunnen worden geplant. Ook kunnen bomen voor het seizoen 2014/’15 worden besteld. BFV verwierf eerder de rechten van Joly Red, Belgica en Greenstar.

 

De veiling zegt goede marktkansen voor de roodvlezige appels ze zien, zowel voor de versmarkt als voor verwerking. Telers kunnen bij aanplant kiezen uit drie selecties Red Love: nummer 26, nummer 107 en nummer 119. De pluk van nummer 26 valt direct na die van Conference, de oogst van nummer 107 valt gelijk met Golden Delicious en nummer 119 wordt in de periode van de tweede pluk van Jonagold geoogst.

Hoeveel bomen beschikbaar zijn en welk areaal op termijn wordt aangeplant is niet bekend. Bij BFV was niemand bereikbaar voor een toelichting.

Eigenaar van de Red Love-selecties is het Zwitserse bedrijf Lubera/Fruture. In Nederland was de licentie van de Red Love-rassen eerder in handen van Next Fruit Generation, maar die rechten zijn overgedragen aan Lubera AG. Ook is Red Love opgenomen geweest in het programma van Inova Fruit en is er onder andere een pilot van aangeplant op PPO Fruit. Naar aanleiding van de oogstresultaten in 2012 heeft Inova Fruit echter besloten te stoppen met Red Love.

 

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 23 april 2013 - 18:30