Voor de tweede maal biedt de Fruitacademie in samenwerking met DLV Plant de cursus Biologische Fruitteelt aan. De cursus start op donderdag 16 januari 2014 en vindt plaats op vier donderdagmiddagen. Hij wordt gegeven bij Helicon in Geldermalsen. 

In de landen om ons heen groeit de biologische fruitteelt. In Duitsland is het areaal de afgelopen jaren verdubbeld. Waar blijven wij? Wilt u weten wat biologisch inhoudt, welke onderdelen ook voor u interessant zijn? Maak dan kennis met deze teelt tijdens de cursus, die begint in januari 2014. De cursus is voor ondernemers, medewerkers, aspirant-fruittelers en bedrijfsopvolgers die interesse hebben in of willen starten met de biologische fruitteelt. Zowel grootfruit- als kleinfruittelers kunnen deelnemen. Diverse aspecten uit de praktijk komen aan bod, zoals bodemverzorging, bemesting met organische mest, teeltmaatregelen, rassen, ziekten en plagen en mogelijkheden middelenkeuze, regelgeving, actueel onderzoeksnieuws, afzetstructuren en ontwikkelingen in binnen- en buitenland. De cursus wordt in mei/juni afgesloten met een excursie naar biologisch werkende fruitteeltbedrijven.

De cursus wordt aangeboden door de Fruitacademie en ingevuld door deskundigen van DLV Plant, onderzoekers en biologische fruittelers.

Data:                   16 en 30 januari, en 6 en 13 februari 2014

Tijdstip:               14.00 – 17.00 uur

Locatie:               Helicon, Burg. R. van de Venlaan 7, 4191 PL Geldermalsen         

Kosten:                € 600,- excl. btw

Deze cursus komt in aanmerking voor Colland-subsidie (75%). Voor de voorwaarden, ga naar www.fruitacademie.nl

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 5 november 2013 - 19:10