Afgelopen januari exporteerde China 3.700 ton peren naar Rusland. De perenexport vanuit China naar Rusland neemt jaarlijks toe. Van juli tot en met november 2012 bedroeg de export naar Rusland 10.200 ton. Dat was 10 procent meer dan in dezelfde periode in 2011. Overigens heeft de sterke stijging van dit seizoen ook te maken met de grote Chinese perenoogst in 2012. Dat meldt Fruit-Inform .

 

Het totale aandeel van Chinese peren in de Russische perenimport schommelde afgelopen drie jaar tussen de 5 en 7 procent. China is de zesde grootste perenexporteur naar Rusland, na Polen, België, Nederland, Litouwen en Argentinië. Afgelopen januari was China, door de grote export, de vierde grootste perenleverancier van Rusland.

 

In tegenstelling tot de perenexport verliest China steeds meer terrein op gebied van de export van appelsapconcentraat. In januari bedroeg de exporthoeveelheid 2.000 ton, terwijl Rusland in dezelfde maand een jaar eerder nog 3.600 ton appelsapconcentraat importeerde uit China. Oekraïne nam de nummer-1 positie van China over.

 

Wel blijven in China de meeste appels geconsumeerd worden. Ruim een derde van alle appels in de wereld worden in China gegeten. Wereldwijd gezien eten de inwoners van acht landen 70 procent van de wereld appelproductie. Na China zijn dit Turkije (4 %), Rusland (3 %), India (2 %), Italië (2 %), Duitsland (2 %) en Brazilië (2 %). Dit zijn tevens de grootste appelproducerende landen in de wereld.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 19 maart 2013 - 18:30