De Chinese kersenproductie (zoet en zuur) komt dit seizoen naar schatting uit op 180.000 ton. Dat is 6 procent meer dan in 2012, maar duidelijk onder het niveau van 2011 (210.000 ton). Door de stijgende vraag naar kersen neemt het areaal jaarlijks toe en importeert China steeds meer kersen. Dat schrijft het Amerikaanse Ministerie van Landbouw in zijn laatste rapport over China.

 

Het kersenareaal in China bedraagt op dit moment 68.000 hectare en neemt gestaag toe. Het belangrijkste ras dat wordt aangeplant is het zoete kersenras Brooks, ook wel Red Lantern genoemd. Kersen worden in China veelal zonder gebruik van chemische middelen geteeld. De kosten blijven daardoor laag. Op kleine schaal worden kersen in kassen geteeld. De oogst hiervan begint al in maart.

 

Na enkele jaren van explosieve groei steeg de import van kersen dit seizoen ‘nog maar’ met 20 procent naar 50.000 ton. Chili en de VS zijn de belangrijkste leveranciers. De grootste groei voor de import van kersen lijkt voorbij, maar door allerlei voedselschandalen zijn buitenlandse kersen nog steeds populair.

Slechts een klein deel van de Chinese kersenproductie (5.000 ton) wordt verwerkt.

 

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 23 juli 2013 - 18:00