Sinds vorige week ligt de Conference-mutant Corina bij Albert Heijn in de schappen. De afzet van deze Belgische peren zou naadloos over moeten gaan in die van de Conference, maar helaas gaat dat dit jaar niet lukken. De Belgische telers hebben het kwantum van Corina te hoog ingeschat, waardoor er nu een gat in de afzet valt.

Dat brengt sommige leveranciers in een lastig parket. Eenmaal gestart met nieuwe peren willen de meeste supermarkten daar liever niet meer mee stoppen. Niet alle leveranciers gaan daarin mee, terwijl andere telers vragen op korte termijn te starten met de Conference-oogst. De Productgroep Peer adviseert telers niet voor de druk vanuit de afzet te zwichten. Houd de consument voor ogen, en bied een zodanige kwaliteit dat de consument het hele jaar door Conference blijft kopen.

 

Overigens lag de mutant Corina onder de naam Conference in de schappen bij Albert Heijn. Dit om verwarring bij de consument te voorkomen. Die kent immers alleen de rasnaam Conference. Of de consument in alle gevallen blij is gemaakt met de vroege Conference is de vraag. Volgens fruitkenners vielen de maat en de rijpheid in een aantal filialen tegen. De peren werden aangeboden voor € 1,99 per kg.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 21 augustus 2012 - 18:30