In tegenstelling tot de wijnpruimen is de hoeveelheid zomerappels nog te beperkt om op grote schaal terug te vinden in de supermarkten. Dat neemt niet weg dat ze alleszins redelijke prijzen opbrengen. Maar zoals vaak zijn de schommelingen groot, wat op de groothandelsmarkten tot aanbiedingen onder 1 euro per kilo leidt.

 

De zomerperen hebben inmiddels concurrentie van de Conference, die op bescheiden schaal al uit Spanje komt en iets goedkoper is dan de Clapp’s en Triumph. Maar nog altijd minder goedkoop dan de Franse Guyot, die AGF-specialisten voor aanzienlijk minder dan 1 euro per kilo inkopen.

De prijs van Franse Elstar blijft stabiel op de groothandelsmarkten. Ook deze appel is niet of nauwelijks in de supermarkten te vinden. Appels blijven daar ten opzichte van andere jaren duur. Jonagold kost bijna 2 euro per kilo en is daarmee het goedkoopste binnenlandse ras. Junami heeft de plek van Elstar ingenomen en kost € 2,50 tot bijna € 3,– per kilo. Het kan altijd nog duurder, zoals de prijs van € 3,50 voor een kilo Pink Lady laat zien.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 27 augustus 2013 - 17:26