De NFO-monitor over de kwaliteit in oktober van appel en peer in het winkelschap laat zien dat Conference op het moment van aankoop gemiddeld een relatief zwakke hardheid heeft. Bij 30 procent van de zeventig gemeten supermarkten werd Conference aangetroffen met een gemiddelde hardheid hoger dan 4 kg/cm2.

Ook in vorige seizoenen blijkt dat oktober en november maanden zijn waarin de Conferencekwaliteit voor de consument het zwakst is. De zorgen over de gemiddelde  hardheid van Conference worden gedeeld in de gehele sector. Het beeld na het afgelopen teeltseizoen is dat de extreme weersomstandigheden en gevolgen van vorstschade voor grote variatie in kwaliteit binnen partijen hebben gezorgd. De adviezen zijn om de kwaliteit van partijen in bewaring nauwkeurig te volgen en op tijd voor het afzetmoment te kiezen
Elstar daarentegen laat, ondanks de grotere maten, een positiever kwaliteitsbeeld zien. In ca 75 procent van de supermarkten was de hardheid bij aankoop hoger dan 5 kg/cm2 en het uitstalleven was relatief goed.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 19 november 2013 - 18:45