De Europese landbouworganisatie Copa-Cogeca reageert opgelucht nu het Europees Parlement de eerdere bezuinigingsvoorstellen voor de nieuwe landbouwbegroting van tafel heeft geveegd.

De organisatie waarschuwt tevens wel dat dit nog onvoldoende oplevert voor de, door de Russische boycot zwaar getroffen landbouwsector.
Vorige week nog schreef Copa-Cogeca een brandbrief aan het Europees Parlement om niet in te stemmen van de begrotingsvoorstellen voor 2015. Pekka Pesonen, secretaris-generaal van de landbouworganisatie, vindt het onacceptabel dat steun aan getroffen boeren en tuinders betaald wordt uit het budget voor het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB). Dan worden ondernemers twee keer getroffen door de crisis. Pesonen: “Er zullen extra middelen van buiten het GLB moeten worden vrijgemaakt om deze crisis te financieren, aangezien dit niet de schuld is van de boeren.”
De aangepaste begrotingsvoorstellen moeten nog door de onderhandelingen tussen de drie Europese instituties (EP, EU-raad en EC) worden geleid. Pesonen hoopt dat de aanpassingen in deze onderhandelingen overeind zullen blijven.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 28 oktober 2014 - 18:50