Duitse consumenten zijn de afgelopen tien jaar kritischer geworden over genetisch gemanipuleerd voedsel. Was in 2004 het kopen van genfood nog voor 44 procent van de Duitsers uit den boze, nu zegt 53 procent van de bevolking geen genetisch gemanipuleerde voeding te willen kopen.

Onderzoeksbureau GfK ondervroeg 2.000 Duitse consumenten naar hun mening over gentechniek. Van de ondervraagden zei 90 procent de term te kennen, 10 procent zei er nog nooit van gehoord te hebben.
Naast tegenstanders is er ook een kleine groep die geen problemen heeft met genfood. Eén procent van de ondervraagden zegt genetische gemanipuleerde producten te kopen en 11 procent (17% in 2004) kan zich voorstellen zulke levensmiddelen aan te schaffen wanneer dat bepaalde voordelen oplevert. Deze potentiële kopers gaan er dan wel van uit dat dit geen gezondheidsrisico’s oplevert. Overigens zegt een kwart van de ondervraagden te weinig over gentechniek te weten om tot een gedegen mening te komen. Negen procent van de ondervraagden interesseert het onderwerp niets.

Klik hier voor het volledige GfK-onderzoek.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 29 juli 2014 - 17:00