Vanaf 10 september ontvangen de eerste scholen weer schoolfruit van het EU-Schoolfruitprogramma. Dit schooljaar meldden zich 1.230 scholen aan met in totaal ruim 200.000 leerlingen. Twintig weken lang ontvangen zij gratis drie stuks fruit of groente per leerling per week. Maandag 24 september werden de eerste appels van de nieuwe oogst geleverd.

Basisschool O.B.S. Het Palet in Opheusden wordt beleverd door Schoolfruit.nu, de grootste leverancier van het EU-Schoolfruitprogramma in Nederland. Hiervoor werkt Schoolfruit.nu samen met The Greenery en beleveren zij wekelijks ongeveer 500 scholen. Schoolfruit.nu besteedt de logistiek uit aan A-ware Food die voor gekoeld transport zorgt. Naast appels krijgen de kinderen op de Opheusdense school deze week ook kiwi’s en druiven. Roel Peters van A-ware Food bezorgde gisteren het fruit op de school die 102 leerlingen telt.

Naast Schoolfruit.nu leveren de bedrijven Kids & Schoolfruit, Fruitschool, Fruitmoment en Fruit4Kids fruit en groente aan de scholen. Deze vijf leveranciers maken het project samen met de EU en het ministerie van EL&I financieel mogelijk. Het PT en het Steunpunt SchoolGruiten van Wageningen University voeren de schoolfruitregeling uit. Verder ondersteunen Stichting Voedingscentrum Nederland, het GroentenFruit Bureau en het ministerie van VWS het programma.

Het EU-Schoolfruitprogramma startte in 2010. Tot op heden werden ongeveer 1 miljoen kinderen bereikt op 4.500 scholen. Aanstaande donderdag wordt het EU-Schoolfruitprogramma 2012/’13 feestelijk ingeluid met de MegaHAP(pening) Appel eten. Op de Goudenregenschool in Hilversum wordt het startschot gegeven. Alle kinderen happen dan om 10 uur in hun klas in een frisse appel. Door het aanbieden van een leuke kleurplaat, appelkennisquiz en fruitgame kan elke school er een gezellige activiteit van maken.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 25 september 2012 - 17:30