Het nachtvorstseizoen is voor veel telers afgelopen weekend weer begonnen. Sommige telers hebben zelfs drie nachten achter elkaar beregend of met vuurpotten gewerkt. Vanwege de droogte hebben telers bij appel niet getwijfeld en direct meeberegend. In natte jaren kan de overweging anders zijn, maar onder deze omstandigheden is het niet nodig het risico op ‘stropdassen’ te lopen.

 

De eerste nacht, van vrijdag op zaterdag, was in de meeste gebieden de minst koude. De twee nachten daarna daalde de tempteratuur tot plaatselijk -3°C. Alleen het zuidwesten en Limburg bleven gevrijwaard van nachtvorst, zie ook de KNMI-weerkaarten .

Ook op Twitter werden volop berichtjes uitgewisseld over de beregeningsactiviteiten. Zo meldt fruitbedrijf en Landwinkel Wagenberg in Overasselt te hebben beregend, met foto erbij (zie nieuwsbrief). Steeds meer fruittelers blijken een Twitter-account aan te maken om op de hoogte te blijven en anderen op de hoogte te houden. Ook partijen als DLV Fruitteelt en Alliance gebruiken Twitter om telers te informeren.

 

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 23 april 2013 - 18:00