Half november is het officiële startsein gegeven voor het EU-onderzoeksproject Picknpack. Veertien partners uit negen EU-landen gaan de komende vier jaar aan de slag om een sorteer- en verpakkingslijn te ontwikkelen waar geen mensenhanden meer aan te pas hoeven te komen.

Erik Pekkeriet, WUR-onderzoeker en coördinator van het project, geeft aan dat met name de besturing van de lijn volgens een nieuw concept wordt uitgevoerd. “De gehele ICT wordt anders dan we gewend zijn”, aldus Pekkeriet. Ook veel van de componenten van de verpakkingslijn , waaronder het scannen van product en de robothandelingen, worden opnieuw ontwikkeld.

Al deze componenten zijn straks via één bedieningspaneel aan te sturen, in plaats van via losse schermen per apparaat. Ook wordt de informatie-uitwisseling veel uitgebreider, waardoor prestaties kunnen verbeteren. De keuze voor product of verpakking kan straks ‘real time’ worden aangepast, zodat men optimaal op vragen uit de markt kan inspelen.

 

De verpakkingsmachine wordt geschikt voor alle soorten levensmiddelen, waaronder groenten, fruit en vlees, mits deze te verpakken zijn in flow-pack of een gesealde verpakking.

 

Klik hier voor een impressie van de nieuwe lijn of kijk op www.picknpack.eu voor meer informatie.

 

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 27 november 2012 - 19:00