Felle hagelbuien hebben de afgelopen dagen met name in Zuid-Holland en Flevoland voor behoorlijke schade op fruitpercelen gezorgd. Bij Vereinigte Hagel kwamen achttien meldingen van fruitbedrijven binnen. De OFH kreeg van zeven telers een schademelding.

 

Zaterdagavond trok zwaar noodweer over met name het gebied tussen Emmeloord en Steenwijk, een gebied waar een concentratie is van fruitbedrijven. Niet zozeer het aantal meldingen als wel de zwaarte van de schade maken de gevolgen van het noodweer extreem, stelt Jan Schreuder van Vereinigte Hagel. “Het zijn zware meldingen, vaak richting totaalschades”, zegt hij. Overigens moeten experts de exacte schade nog vaststellen.

Zondagnamiddag was het raak in de Hoekse Waard. Uit dit gebied ontving de OFH van zeven telers een schademelding. De schade is overwegend matig, stelt Gert Jan van Dijk (OFH) al moet ook hier de exacte schade nog vastgesteld worden. Ook Vereinigte Hagel kreeg meldingen uit deze regio.

Een week eerder ontving de OFH eveneens van zeven telers, maar dan uit de omgeving van Tongeren en St. Truiden in België, een schademelding.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 7 augustus 2012 - 18:30