Afgelopen jaar heeft

Flingk Machinebouw

op verzoek van een blauwe bessen- en kiwibessenteler een compoststrooier gebouwd. Nu er ook interesse van andere fruittelers blijkt te zijn, wil de machinebouwer een lijn van smalle compoststrooiers opzetten.

Flingk Machinebouw is gespecialiseerd in het bouwen van machines voor de wegenbouw en de veehouderij. Omdat het bedrijf al langer strooimachines voor veehouders bouwde, werd het vorig jaar door een fruitteler benaderd om een compoststrooier voor blauwe bessenteelt te ontwikkelen. Deze machine, die inmiddels in gebruik is genomen, heeft een breedte van 1,70 m en een inhoud van 2.500 liter. De compost kan eenzijdig links of rechts van de machine verstrooid worden. De dosering is traploos te regelen door de snelheid van de transportband of de walsen aan te passen. Bij de geleverde machine wordt de transportband hydraulisch aangedreven en zorgt de aftakas voor de aandrijving van de walsen. De bedoeling is machines te gaan bouwen vanaf een breedte van 1,20 m.

Informatie over de machine is te vinden onder het kopje Nieuws op de website van

Flingk Machinebouw

. Ook wordt deze week een filmpje aan de website gelinked. Dat is te bekijken via de knop Youtube rechtsboven op de homepage.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 28 mei 2013 - 18:00