Vier ondernemers in het Zuid-Limburgse Sint-Geertruid gaan samen een versautomaat exploiteren, waar dorpsbewoners en toeristen 24 uur per dag groenten en fruit, brood, zuivel en vleeswaren kunnen kopen. Onder de initiatiefnemers zijn ook hardfruitbedrijf Steinbusch en Mertz Kleinfruit, waar bramen, rode bessen en kiwibessen worden geteeld.
De kern Sint-Geertruid heeft geen eigen supermarkt. Met de automaat, die de initiatiefnemers nog voor de zomer in het centrum van het dorp  hopen te kunnen plaatsen, willen zij dorpelingen de mogelijkheid bieden om eerste levensbehoeften te kopen. Daarnaast willen zij de agrosector promoten en het verhaal achter hun product overbrengen. “Hoe we dit precies gaan doen, is nog niet duidelijk; wat dat betreft staat het initiatief nog in de kinderschoenen”, zegt Rebecca Steinbusch van het gelijknamige fruitbedrijf. “Om een optimale kwaliteit te waarborgen, kiezen we ervoor om bij voorkeur alleen seizoenproducten te verkopen. Onze eigen appels en peren gaan we bijvoorbeeld niet jaarrond aanbieden. We stellen het assortiment zorgvuldig samen en zullen de versheid en kwaliteit van de producten streng bewaken.”
De ondernemers zoeken nog naar een geschikte locatie voor de versautomaat. Aanvankelijk was het de bedoeling om deze bij de lokale pinautomaat te plaatsen, maar deze automaat wordt binnenkort verwijderd.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 7 januari 2014 - 14:46