Fruitbedrijf Heijnen in Roggel is genomineerd voor de Ondernemersprijs Leudal 2014. Deze prijs die in het leven werd geroepen door serviceclub Lions Leudal, wordt op 5 februari aanstaande uitgereikt in Heythuysen. Jan en Janet Heijnen, zoon Ron en schoonzoon  Ruud Knippenberg telen op een oppervlak van 13 hectare appels, peren, rode bessen, kersen en pruimen. De ondernemers houden de verkoop volledig in eigen hand.

Een groot deel verkopen zij via de winkel bij het bedrijf. “We hopen door de nominatie meer mensen ervan op de hoogte te stellen dat ze bij ons goede appels kunnen kopen”, zegt Ruud Knippenberg. “Daarnaast vinden we het belangrijk om te laten zien wat er allemaal gebeurt op een fruitbedrijf; fruit telen is meer dan alleen oogsten en het product in een kist leggen. We willen mensen inwijden in de wereld achter het product en op deze manier ook onze sector promoten. En natuurlijk hopen we dat we de prijs zullen winnen. Maar de nominatie op zich is al mooi!”

In de strijd om de Ondernemersprijs neemt Fruitbedrijf Heijnen het op tegen vier andere bedrijven in de gemeente Leudal: Tinnemans keukens in Ittervoort, Melkveehouderij Hartman in Heibloem, Grand Café Restaurant de Gouverneur in Heythuysen en Hoeve de Kaolder in Baexem. Een vakjury bezoekt de genomineerden deze maand en beslist welk bedrijf de Ondernemersprijs Leudal 2014 wint. Daarnaast bepaalt het publiek op 5 februari wie de Rabo Publieksprijs krijgt.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 2 januari 2014 - 17:58