Op dit moment worden goede prijzen voor peren op het hout gegeven, al is de hoogte wel sterk afhankelijk van de maat en kwaliteit. De beste percelen worden verhandeld voor prijzen richting de 70 cent per kg. Dit, terwijl telers van Conference met een kleine vruchtmaat blij moeten zijn met amper 50 cent.

 

Commissionair Johan de Ruiter uit Erichem is optimistisch over de huidige prijzen. “De prijzen van de afgelopen week blijven gehandhaafd en dat is zeker nu de aanvoer toeneemt hoopgevend”, aldus De Ruiter. Nu komt ook de export naar Scandinavië en Groot-Brittannië op gang. De Ruiter zelf levert vandaag (4 september) gesorteerd product voor prijzen uiteenlopend van 60 tot 97 cent per kg. De maatklasse 50-55 mm levert 60 cent per kg op, peren in de maatklasse 55-60 mm 75 tot 78 cent, de maatklasse 60-65 mm 80 tot 85 cent en voor de 65-ers wordt 92 tot 97 cent betaald.

Voor peren op het hout worden, mits de maat goed is, prijzen van 65 tot 70 cent per kg betaald, zegt De Ruiter. Wel vindt hij dat de maat iets tegenvalt.

 

Commissionair Jeroen op ’t Hof weet van partijen in de houtverkoop waar 70 cent voor betaald is, maar geeft ook aan dat dit incidentele partijen zijn die inmiddels ook verwerkt zijn. Voor peren voor de bewaring worden prijzen variërend van 45 tot 60 cent betaald. De maat en ook het kwantum zijn daarbij doorslaggevend. “Er zijn partijen waarvoor 45 cent eigenlijk nog veel is, terwijl voor andere partijen 60 cent nog een koopje is”, verklaart de commissionair de grote variatie in de prijzen. Overigens ervaart hij dat telers, gezien de verwachtingen die gewekt zijn, nog voorzichtig zijn om peren te verkopen.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 4 september 2012 - 18:30