The Greenery wil het sociale contract met de vakorganisaties versoberen. Momenteel lopen gesprekken over een nieuw sociaal contract, nu het oude afgelopen is. Aanleiding voor de versobering zijn de situatie in de groenten- en fruitsector en het feit dat de afzetorganisatie het contract meer marktconform wil maken. “Dit jaar is geen goed jaar voor de hele groenten- en fruitsector”, geeft Greenery-woordvoerster Suzanna Labots aan.

 

Welke sectoren debet zijn aan de slechte situatie, kan Labots niet zeggen. Maar duidelijk is dat The Greenery ondanks de goede fruitprijzen opnieuw afstevent op een verlies. Vorig jaar bedroeg het nettoresultaat van de organisatie 1,4 miljoen euro. Zonder de winst uit dochterondernemingen en deelnemingen zou het verlies echter 1,7 miljoen euro geweest zijn.

 

De onderhandelingen over het sociaal contract zijn reguliere besprekingen na het aflopen van het vorige contract. Op dit moment bekijkt een onafhankelijk financieel expert op verzoek van de vakorganisaties in hoeverre het financiële resultaat van The Greenery een versobering van het contract rechtvaardigt. Verwacht wordt dat de onderhandelingen half september worden afgerond. Het contract gaat gelden voor de 1.800 personeelsleden van The Greenery.

 

Meer over dit onderwerp valt te lezen op de website van het Reformatorisch Dagblad, CNV en agf.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 13 augustus 2013 - 16:59