Dat niet elke Nederlander de voorkeur geeft aan een perfecte kwaliteit groenten en fruit hebben Kromkommer en Rechtstreex zaterdag 8 november wel bewezen. Deze initiatiefnemers van het Bijna Waste Geweest Feest verkochten duizend tassen à € 7 die bezoekers konden vullen met 5 kg misvormde appels, peren, pompoenen, tomaten, regenboogpenen, aardappelen, paprika’s en/of spuiten.

Kromkommer en Rechtstreex startten de actie via de website www.crowdaboutnow.nl en verkochten binnen 2,5 week duizend tassen. Naast de duizend tassen is er ook nog eens 825 kg groenten en fruit gedoneerd door crowdfunders aan een aantal goede doelen. Kopers konden de tassen afgelopen zaterdag afhalen bij de Fenix Food Loods in Rotterdam. “De reacties waren echt overweldigend. Voor de officiële opening stond er al een lange rij op de kade voor de Fenix Food Loods”, beschrijft Lisanne van Zwol van Kromkommer. “Mensen waren echt verbaasd dat  al deze mooie producten, die er net ietsjes anders uitzien maar hartstikke lekker zijn, anders weggegooid worden.”
In totaal werden 1.500 kg appels en 600 kg peren verkocht. Het fruit was afkomstig van het bedrijf van Maarten Gerritsen in Schalkwijk waar de initiatiefnemers het deels zelf hadden geoogst zoals te zien is in het filmpje.
Kromkommer organiseert ongeveer elke drie maanden een grote actie. De voorbereidingen voor het volgende Bijna Waste Geweest Feest worden al getroffen.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 11 november 2014 - 19:15