Service2fruit biedt telers de mogelijkheid peren bestemd voor China via de digitale veiling te verhandelen. Dit betekent dat telers ook voor afzet richting deze markt een eerlijke prijs uit de markt kunnen halen.

In de afspraken met China is vastgelegd dat telers zich voor 1 april via een handelspartij moeten opgeven als ze (een deel van) hun product beschikbaar willen stellen voor de Chinese markt. De teler verbindt zich hiermee voor dat deel van zijn productie aan het betreffende handelsbedrijf. Toch kunnen telers ook deze partijen laten meedraaien in de digitale veiling. Alleen het handelsbedrijf waaraan de teler zich verbonden heeft, krijgt te zien dat de peren via hem naar China afgezet kunnen worden. Alle andere gebruikers zien dat niet en kunnen ook meebieden op deze partij, zodat altijd een optimale prijs voor de teler gehaald kan worden.  

Telers die hun peren op deze manier willen verhandelen kunnen contact opnemen met Randy Dijksman (randy.dijksman@service2fruit.nl, tel. 06 – 38 047 447) of Emanuel Sluis (emanuel.sluis@service2fruit.nl, tel. 06 – 51 338 296) van Service2Fruit.

 

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 18 maart 2014 - 15:35