Afgelopen zondag is de Floriade in Venlo officieel gesloten en is het stokje overgedragen aan Almere. De directie van de Floriade 2012 blikt tevreden terug op een succesvolle en prachtige periode. Het bezoekersaantal ligt op ruim twee miljoen en de waarderingscijfers voor het park en voor het personeel liggen zeer hoog. Tijdens de slotceremonie werd Het Huis van de Smaak uitgeroepen tot beste inzender van de Floriade 2012.

 

De inzending van de groenten-, fruit- en champignonsector won daarmee de Floriade Award. Tevens won de inzending de eerste prijs in de categorie Organisatie en Presentatie. De NFO feliciteert het GroentenFruit Bureau met dit prachtige resultaat. In het Huis van de Smaak stond verwonderen, verleiden en vertrouwen centraal. Zeker 1,4 miljoen mensen hebben tijdens hun bezoek aan het Huis van de Smaak genoten van diverse smaakvolle groenten-, fruit- en champignonhapjes. We hebben hiermee de bezoekers laten proeven dat de kwaliteit van ons Nederlands product uitstekend is. Buiten in de tuin waren de fruitbomen prominent aanwezig. Gedurende zeven weken is fruit het Product van de Week geweest en werd er in een kraam fruit uitgedeeld. Graag wil ik hierbij alle mensen bedanken die namens de NFO in de kraam hebben gestaan. Het waren lange en drukke dagen. Fruitmasters, veiling Zuid-Limburg, The Greenery, veiling Zaltbommel en het Dutch Blueberry Collective hartelijk dank voor de sponsoring van het fruit. De appels, peren, pruimen, kersen, rode en blauwe bessen, frambozen en bramen hebben we met trots uitgedeeld. Ten slotte gaat mijn dank uit naar de leden van de werkgroep Floriade, die met hun langdurige inzet en betrokkenheid de fruitsector positief hebben neergezet.

Jullie waren allemaal gouden krachten!

We moeten nu werken om dit positieve imago uit te blijven dragen naar de consument en zorgen voor een goede kwaliteit in het winkelschap.

 

Johan van Haarlem

voorzitter NFO

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 9 oktober 2012 - 18:00