Vanaf maandag 8 april kunnen nieuwe scholen zich aanmelden voor het schoolfruitprogramma 2013/’14. Scholen die dit jaar hebben deelgenomen kunnen zich pas vanaf 1 mei inschrijven. Voorwaarde is dat de hele school deelneemt aan het programma en dat de school na de gratis periode door gaat met Schoolfruit. Volgend schooljaar kunnen circa 1.150 Nederlandse scholen, en daarmee 215.000 kinderen, deelnemen aan de EU-Schoolfruitregeling.

 

Voor het schooljaar 2013/’14 is bijna zes miljoen euro beschikbaar, waarvan de EU en het Nederlandse bedrijfsleven ieder de helft bijdragen. In de afgelopen vier jaar hebben al 5.500 scholen in Nederland meegedaan aan het programma. Dit betekent een bereik van driekwart van de basisscholen en ruim één miljoen kinderen.

Scholen die zich inschrijven voor Schoolfruit ontvangen vanaf 9 september 2013 gedurende twintig weken gratis drie porties groente of fruit per week. De school is verplicht de rest van het jaar zelfstandig door te gaan met minimaal twee keer per week schoolfruit. Dit kan via een abonnement met een leverancier of doordat ouders groente of fruit meegeven aan de kinderen. Scholen kunnen zich tot vrijdag 14 juni inschrijven via www.euschoolfruit.nl.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 2 april 2013 - 18:30