Vanaf 8 september kunnen basisscholen zich inschrijven voor het schoolfruitprogramma 2014/’15. Aan het programma kunnen circa 1.500 scholen meedoen. De inschrijving stopt op 26 september om 17.00 uur, of eerder wanneer het maximum aantal scholen bereikt is. Deelnemende scholen ontvangen gedurende 25 weken voor elk kind elke week drie stuks gratis groente of fruit. 

De uitdeelperiode loopt van 3 november 2014 tot en met  5 juni 2015. Scholen kunnen zelf een leverancier kiezen. Dit seizoen zijn er zes erkende leveranciers: Fruitmoment, Fruitshop Helena, Halm Schoolfruit, Kids & Schoolfruit, Mijn Schoolfruitmoment en Schoolfruit.nu. Scholen die eerder deelnamen aan het schoolfruitproject mogen zich opnieuw inschrijven. Dat is een wijziging ten opzichte van voorgaande jaren.

Nieuwe Europese regels
Dit jaar is het Europese Schoolfruitbudget verhoogd van 90 naar 150 miljoen euro. Besloten is om van dit geld het percentage cofinanciering vanuit de EU te verhogen van 50 naar 75 procent. Dat betekent dat het EU-schoolfruit nu voor 75 procent wordt betaald met Europese subsidie en voor 25 procent vanuit sponsoring door de leveranciers. Voor Nederland is in totaal 5,4 miljoen euro beschikbaar.
Vorig jaar is voor het eerst een pilot op scholen in het voortgezet onderwijs uitgevoerd. Deze pilot wordt, vanwege de positieve resultaten, dit jaar uitgebreid naar 25 scholen. Mogelijk dat in de toekomst de schoolfruitregeling ook voor het voortgezet onderwijs van toepassing wordt. Een andere verandering is dat vanaf schooljaar 2015/’16 ook de schoolmelkregeling in het schoolfruitprogramma wordt ondergebracht.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 9 september 2014 - 17:40