Na de clubrassen heeft de Elstar nu ook een eigen kleurenkaart. Ter ondersteuning van de Elstar. Altijd raakspecificaties, ontwikkelde de NFO in samenwerking met Fruitmasters, The Greenery, Veiling Margraten en Veiling Zaltbommel een kleurenkaart voor Elstar.

Voortaan is het gemakkelijker te bepalen welke Elstar voldoet aan de Elstar. Altijd raakkleureisen. Zowel voor de grondkleur als bloskleur zijn tien appels gefotografeerd. De dubbelzijdig gedrukte kaart toont aan elke kant de appels oplopend in kleur.

De kleureisen voor Elstar. Altijd raak zijn G2 t/m G6, met een maximum van drie verschillende G-kleurenstadia in een colli. Voor de rode blos geldt minimaal 2/3e van een partij een blos van R6 t/m R8, en maximaal 1/3e van de partij een blos van R5.

 

De kleurenkaart is een initiatief van het samenwerkingsverband Trekkersgroep Elstar. De NFO verbindt in deze groep vier coöperaties, twee private handelshuizen en Fruitconsult. De betrokken partijen zijn verantwoordelijk voor de Elstar. Altijd raakkwaliteitseisen. De kleurenkaart is een hulpmiddel om naleving van deze eisen en de controle ervan te verbeteren.

 

Voor NFO-leden die Elstar telen, en niet bij de vier betrokken coöperaties zijn aangesloten, is de kleurenkaart verkrijgbaar via deze website onder ‘Productgroep Appel’.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 24 juli 2012 - 16:00