De Fruitacademie organiseert in samenwerking met Fruitpact en de Kamer van Koophandel de ‘Leergang Ondernemersvaardigheden’. De leergang is bedoeld voor fruitteeltondernemers en kaderpersoneel in Rivierenland. Wanneer u zich op De Appeldag bij Fruitpact aanmeldt, ontvangt u 50% korting op het inschrijfgeld. Let op de korting geldt alleen tijdens De Appeldag op 27 juni!

 

De leergang begint met een ondernemerstest en bestaat uit vijf modules. Diverse aspecten van het ondernemerschap passeren de revue. De rode draad is het ondernemingsplan, waarbinnen de deelnemers aan de slag gaan met vraagstukken op het gebied van wet- en regelgeving, personeelsbeleid, verbeteren van het bedrijfsresultaat, marktontwikkelingen en bedrijfsfinanciering.

 

Kenmerkend voor het programma is de aansluiting op de praktijk. Het programma is geen eenrichtingsverkeer. U hebt zelf een actieve inbreng, u leert van collega-ondernemers en van vakspecialisten. Na de leergang beschikt u over goede bedrijfskundige basiskennis die u kunt inzetten voor het maken of aanscherpen van uw eigen bedrijfsstrategie.

 

Het programma wordt telkens gegeven van 16.00 tot 20.00 uur in 2014.

Module 1. 15 januari: Wat maakt u tot een goede ondernemer?

Module 2. 22 januari: Ondernemen in de fruitketen en het ondernemersplan.

Module 3. 29 januari: Personeel en management.

Module 4. 12 februari: Financiën.

Module 5. 26 februari: Hoe verhoogt u uw bedrijfsresultaat en inzicht in de kostprijs.

Module 6. 5 maart: Bedrijfsbezoek.

 

De kosten zijn € 250 voor het gehele programma. Alleen tijdens De Appeldag op 27 juni zijn de kosten € 125!

 

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 25 juni 2013 - 18:00