Bijna een derde van het aantal aangemelde scholen krijgt vanaf 5 januari toch nog gratis schoolfruit. Lidl gaat vanaf januari vijfhonderd scholen en daarmee 100.000 leerlingen voorzien van schoolfruit. Dat zijn de retailer en het ministerie van Economische Zaken overeengekomen. Het ministerie gaat dit schooljaar niet meer in zee met andere leveranciers.

Eind oktober trokken de zes leveranciers die in eerste instantie het schoolfruit zouden verspreiden zich terug uit het project. Volgens hen waren de regels binnen het project niet werkbaar. Het ging de leveranciers met name om de 25 procent sponsoring waarvoor ze zelf moeten opdraaien.  Hoewel de leveranciers zelf suggereren nog mogelijkheden te zien om de leveringen in januari te starten, stelt Simon den Haak van het ministerie van Economische Zaken dat Lidl dit schooljaar de enige leverancier van schoolfruit zal zijn. “De andere leveranciers hebben zich teruggetrokken en de inschrijftermijn voor nieuwe leveranciers is verstreken”, aldus Den Haak. Hij zegt blij te zijn met de toezegging van Lidl. “De supermarkt gaat zoveel mogelijk product van Nederlandse bodem leveren en staat bekend om de goede kwaliteit groenten en fruit die ze aanbiedt.”

In totaal hadden 1.700 scholen zich aangemeld voor het schoolfruitproject. Daarvan kunnen er dit schooljaar maar 500 beleverd worden. Over welke scholen mee kunnen doen aan het schoolfruitproject is geloot. Inmiddels is de uitslag aan de scholen bekend gemaakt.  

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 9 december 2014 - 18:39