Op woensdag 1 oktober opent koningin Máxima de Markthal in Rotterdam. Meer dan honderd leveranciers van groenten, fruit, vlees, vis en brood hebben hun stek gevonden onder een gigantische boog die de Markthal vormt. Ook Vers van de teler, een samenwerkingsverband van Van Nature in Barendrecht en Veiling Zaltbommel, opent er een paviljoen. Consumenten kunnen er terecht voor verse groenten en fruit, bereide gerechten zoals smoothies, soepen, salades en maaltijden en advies over bereidingswijzen, seizoensproducten en foodnoviteiten. 

Wereld van de Smaak
Een ander opvallend concept is ‘Wereld van de Smaak’ waarvan Ad Berends initiatiefnemer is. Berends stond ook aan de wieg van het ‘Huis van de Smaak’, dat volgens deskundigen de beste inzending van de Floriade 2012 was. Net als in het paviljoen van ‘Vers van de teler’ kunnen bezoekers in de ‘Wereld van de Smaak’ producten proeven en informatie inwinnen over voeding. Elke week staat een bepaald product in de schijnwerpers. In foodpresentaties wordt extra aandacht aan dit product besteed en ook zal het worden verwerkt in verschillende gerechten. Verder heeft de ‘Wereld van de Smaak’ een kookschool en infocenter onder haar vleugels. Bezoekers komen hier meer te weten over alle denkbare verse producten en hun bereiding.
De Markthal is zeven dagen in de week van ’s morgens 10 uur tot ’s avonds 20 uur geopend.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 30 september 2014 - 19:21