De nieuwe Markthal in Rotterdam biedt voor Nederlands fruit een podium voor een enorm aantal consumenten. Deze week wordt de miljoenste bezoeker verwacht, terwijl deze overdekte marktvloer nog maar sinds 1 oktober open is. Fruitteler Dirk van Hees uit Hedel promootte zaterdag 18 oktober,  Elstar en Wellant in de kraam van Vers van de teler. In de stand van Wereld van de smaak staat Sweet Sensation deze week in the picture.

Vers van de teler, een samenwerkingsverband van Van Nature in Barendrecht en Veiling Zaltbommel, biedt in zijn kraam allerlei Nederlandse groenten- en fruitsoorten aan. De aangesloten telers promoten bij toerbeurt hun product in de kraam. Afgelopen zaterdag  was het de beurt aan Van Hees. Hij deelde in partjes gesneden Elstar en Wellant uit en sap van Wellant. “Het publiek was heel enthousiast, maar wat wel opviel is dat veel mensen vroegen waarom appels in de supermarkt niet lekker zijn”, vertelt Van Hees. Mensen noemden bijvoorbeeld dat Jonagold en Elstar soms te melig in de winkel ligt. Wellant is beduidend minder bekend, maar viel wel in de smaak.
Van Hees geeft aan dat de Markthal vooral een toeristisch karakter heeft. “Je kunt er over de hoofden lopen”, was zijn ervaring. Dat toeristische is ook terug te zien in de manier waarop bezoekers inkopen doen. Het viel de teler op dat ze vaak maar drie of vier appels tegelijk kopen, terwijl smoothies – met onder andere Wellant-sap en frambozen – goed verkochten en ook de animo voor puntzakjes met aardbeien, bramen of tomaatjes was groot. De toekomst zal moeten uitwijzen welk soort bezoeker de Markthal op de langere termijn zal blijven trekken. Dat zal mede bepalen of de vraag naar de verschillende producten blijft. 

In de kraam van de Wereld van de Smaak, een initiatief van Ad Berends, staat Sweet Sensation deze week in het middelpunt. De Wereld van de Smaak verhuurt de kraam elke week aan een ander bedrijf die de kraam als promotieplatform kan gebruiken. Sweet Sensation wordt gepresenteerd op schaaltjes met daarop vier peren. Uiteraard zijn ook partjes te proeven. Vorige week werden in het bovengelegen restaurant van de Wereld van de Smaak gerechten geserveerd met daarin Sweet Sensation. Ook was er toen aandacht voor de Junami. 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 21 oktober 2014 - 18:04