Nederland is ‘Land van het jaar’ op internationale beurs BioFach, die van 11 tot 14 februari 2015 gehouden wordt in het Duitse Neurenberg. Naar verwachting zullen circa honderd Nederlandse bedrijven zich presenteren op de beurs die jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers trekt uit de gehele wereld. Voorafgaand aan deze beurs wordt in Nederland op 20 en 21 januari de Bio Beurs in Zwolle gehouden.

De BioFach is wereldwijd de grootste beurs voor biologische bedrijven. Nederland wil zich vooral profileren als handelsland om zo de export van biologische producten te stimuleren. In aanloop naar de beurs bereidt Bionext samen met het ministerie van Economische Zaken een inhoudelijk programma voor en wordt gewerkt aan de inrichting van het Holland Paviljoen. Daarnaast organiseert Bionext een tweedaags seminar: Holland Organic in 2030. Het gaat hierbij om de vraag: waar wil de biologische sector staan in 2030 en welke stappen moeten daarvoor worden gezet? 

Voorafgaand aan de BioFach presenteert Bionext samen met evenementenorganisator Libéma de nationale Bio-beurs op 21 en 22 januari 2015 in de IJsselhallen in Zwolle. Het is voor de eerste keer dat deze beurs wordt gehouden. Tot vorig jaar was Bionext betrokken bij de organisatie van de BioVak. Door onenigheid met beursorganisator ICEM is deze samenwerking stopgezet en koos Bionext voor een eigen, nieuwe beurs.
ICEM had plannen om de organisatie van de BioVak voort te zetten en wilde dit evenement in 2015 eveneens organiseren op 21 en 22 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. ICEM is op 24 oktober echter failliet verklaard en moet de organisatie van de BioVak noodgedwongen staken.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 28 oktober 2014 - 18:48